Актуално

Schaeffler Capital Market Day
12.02.2021

Schaeffler Capital Market Day

Световният производител на лагери и възли за автомобилостроенето и индустрията Шефлер (държателя на марките FAG и INA), представи своята програма за развитие до 2025г на петата годишна среща на фирмата,  Capital Market Day (CMD), тази година презентирана през интернет.

Новото корпоративно мото на Шефлер, “We pioneer motion” („Ние сме пионери на движението“), е израз на продължителната ангажираност на фирмата с прогреса в придвижването, като диверсифициран доставчик на лагери и компоненти за автомобилната индустрия в глобален аспект. Четирите стълба, на които се крепи успехът на компанията, са иновации, високо качество, отлично производство и разбиране на системите.

През последните години Шефлер наблягат на новия пазар на електромобили, като той става основен приоритет за тях. Шефлер вижда сериозен потенциал за развитие в сферата на водородните технологии, под формата на горивни клетки за мобилни приложения и оборудване за електролиза за зелено производство на водород.

Устойчивостта заема централно място в стратегията на Шефлер, като компанията ще се постарае да използва интегриран подход през всичките си подразделения и региони, като целта е да постигне СО2-неутрално производство от 2030 година нататък.

Според последните данни, глобално автомобилите към момента са около 1.4 милиарда, като това число е с тенденция към растеж и до 2025 година автомобилите ще се увеличат на 1.55 милиарда, като увеличението ще дойде главно от китайския пазар. В резултат на това ще се увеличи и средната възраст на автомобилите, а в същото време и сложността на техните системи. Тези тенденции ще увеличат ремонтите на автомобили и търсенето на резервни части и компоненти.

В същото време, на пазара за резервни части ще се появят нови играчи, като това ще компресира печалбите, затова Шефлер се старае да направи промени в бизнес модела си, като ще се постарае да се превърне от доставчик на компоненти и части в доставчик на системи и интегрирани решения.

Предишна статия Следваща статия