Актуално

Работа с прецизни лагери
12.02.2019

Работа с прецизни лагери

The Barden Corporation е част от Schaeffler Group и произвежда прецизни лагери за авио индустрията, за отбранителната индустрия, както и лагери за вакумни помпи, медицинско и специализирано оборудване.

Днес прецизните лагери работят с допуски от 1 микрон. Боравенето с такива лагери без ръкавици може да остави пръстови отпечатъци върху повърхността, които са с височина 13 микрона. Праховите частици върху лагера са около 25 микрона, а човешки косъм – около 76 микрона.

Това води до промени в работата и навиците на ползвателите на такива лагери. Прецизните лагери трябва да се ползват в чиста среда, където всеки чужд материал - например прах, разтворители, пръстови отпечатъци, влага, власинки и груги - е потенциално вреден за прецизността на лагера.

Поради тези причини, лагерите не трябва да се вадят от предпазните си опаковки до момента на монтирането и само след като работното място е предварително почистено. След като лагерът е изваден от опаковката, с него трябва да се борави единствено с чисти, сухи ръкавици без съдържание на талк, а където има възможност, по-добре е лагерът да се взима с хирургически пинсети.

Предишна статия Следваща статия