HOME
Български English


ПРОДУКТИ
KING TONY ръчни и пневматични инструменти
FAG & INA лагери
SKF лагери
KOYO лагери
NACHI лагери
NTN & SNR лагери
TIMKEN лагери
NKE лагери
PBS миниатюрни лагери
GMN еднопосочни лагери (съединители)
Други лагери
WLK уплътнители
DWT електроинструменти
COMEX аксесоари за пневматиката
SWATYCOMET абразиви
DIAGER свредла
NICRO химически продукти
WD-40 химически продукти
ABRO химически продукти
Металообработващи инструменти
Предпазни средства
Мерителни инструменти
Греси
Крепежи / Дребни
Почистващи препарати
 


От 2001 година FAG е притежание на INA. Двете компании, взети заедно, са на второ място в света по пазарен дял сред производителите на лагери. Името на новото обединено дружество е Schaeffler Group, а производството му обхваща почти всички машиностроителни индустрии.

Братята Шефлер основали INA в Херцогенаурах, Германия, през 1946 година. Фирмата започва дейността си с производство на ръчни колички, но също така изобретява кафезния иглен лагер, което води до по-задълбоченото внимание към прецизни продукти и спомага за развитието на фирмата в производството на лагери. От десетилетия INA е синоним на прецизно качество, задълбочени познания и експертиза в производството и огромно внимание към клиента. Днес продуктите на INA се използват в индустрията, като ежедневно се развиват нови решения за конкретни технически въпроси, като около 1000 нови продукта стартират ежегодишно. Шефлер груп инвестира огромни средства в развойна дейност, което е необходима предпоставка за производството на нови качествени продукти.

Вече повече от 120 години името FAG е синоним на високо качество при лагерите. През 1883, Фридрих Фишер изобретява машина за шлайф на сачми в Швайнфурт, Германия, което довело до производството на абсолютно обли сачми посредством шлайфане. Това изобретение било в началото на лагерната индустрия и поради тази причина FAG се считат за пионери при търкалящите лагери. Днес FAG е една от водещите марки лагери, използвани в индустрията, автомобилостроенето и самолетостроенето. FAG произвеждат стандартни и специални лагери с вътрешен диаметър от 3 мм до 4.25 метра.

По настоящем INA има около 28000 служители в световен мащаб, от които 7000 работят в централата на фирмата в Херцогенаурах, северна Бавария. INA разполага с 40 завода в цял свят. FAG има 25 завода в цял свят. Във фирмата работят около 18000 души, 5000 от които са в централата на FAG в Швайнфурт, Германия. Заводите на INA и FAG предлагат високо качество на продукцията, съответстващо на световните стандарти.


купете онлайн


  1. Техническа информация лагери FAG
  2. Монтаж и демонтаж
  3. Съхранение
  4. Видове лагери FAG


Полезни връзки

MEDIAS - Продуктов каталог FAG INA
Стари и нови обозначения лагери FAG INA
Сравнителна система лагери
FAG каталог лагерни комплекти
FAG каталог лагери за товарни автомобили
FAG каталог прецизни лагери
Означения лагери FAG
 © 2003 Rudi Ltd.